Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
kostkę margaryny rozpuścić w rondelku, dodać szklanke cukru, cukier waniliowy, 6 łyżek wody i 3 łyżki kakako. Wszystko dokładnie wymieszać i odlać poł szklanki. Reszte pozostawić do wystygniecia.
Do wystudzonej masy dodac jedno całe jajko i 5 żółtek i dobrze wszystko zmiksowac.
Nastepnie dodać szklanke mąki z proszkiem do pieczenia.
Gotowe ciacho wylac na blache wyłożona pergaminem.
Z pozostałych 5 białek ubic piane. Dodac cukier i dobrze ubic. Dodac wiórki kokosowe i wszystko dobrze wymieszać.
Wyłozyć mase kokosowa na ciasto i całość wółożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut.
Po wyciągnieciu polać ciasto punktowo polewą.