Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1514
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6031
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1514
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6031
Składniki
kostkę margaryny rozpuścić w rondelku, dodać szklanke cukru, cukier waniliowy, 6 łyżek wody i 3 łyżki kakako. Wszystko dokładnie wymieszać i odlać poł szklanki. Reszte pozostawić do wystygniecia.
Do wystudzonej masy dodac jedno całe jajko i 5 żółtek i dobrze wszystko zmiksowac.
Nastepnie dodać szklanke mąki z proszkiem do pieczenia.
Gotowe ciacho wylac na blache wyłożona pergaminem.
Z pozostałych 5 białek ubic piane. Dodac cukier i dobrze ubic. Dodac wiórki kokosowe i wszystko dobrze wymieszać.
Wyłozyć mase kokosowa na ciasto i całość wółożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut.
Po wyciągnieciu polać ciasto punktowo polewą.