Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1795
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1529
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1945
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1795
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1529
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1945
Składniki
kostkę margaryny rozpuścić w rondelku, dodać szklanke cukru, cukier waniliowy, 6 łyżek wody i 3 łyżki kakako. Wszystko dokładnie wymieszać i odlać poł szklanki. Reszte pozostawić do wystygniecia.
Do wystudzonej masy dodac jedno całe jajko i 5 żółtek i dobrze wszystko zmiksowac.
Nastepnie dodać szklanke mąki z proszkiem do pieczenia.
Gotowe ciacho wylac na blache wyłożona pergaminem.
Z pozostałych 5 białek ubic piane. Dodac cukier i dobrze ubic. Dodac wiórki kokosowe i wszystko dobrze wymieszać.
Wyłozyć mase kokosowa na ciasto i całość wółożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut.
Po wyciągnieciu polać ciasto punktowo polewą.