Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
kostkę margaryny rozpuścić w rondelku, dodać szklanke cukru, cukier waniliowy, 6 łyżek wody i 3 łyżki kakako. Wszystko dokładnie wymieszać i odlać poł szklanki. Reszte pozostawić do wystygniecia.
Do wystudzonej masy dodac jedno całe jajko i 5 żółtek i dobrze wszystko zmiksowac.
Nastepnie dodać szklanke mąki z proszkiem do pieczenia.
Gotowe ciacho wylac na blache wyłożona pergaminem.
Z pozostałych 5 białek ubic piane. Dodac cukier i dobrze ubic. Dodac wiórki kokosowe i wszystko dobrze wymieszać.
Wyłozyć mase kokosowa na ciasto i całość wółożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut.
Po wyciągnieciu polać ciasto punktowo polewą.