Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nie co, w sam raz na każdą okazję :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 384
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 384
Składniki
Każdą z galaretek osobno rozrób w 1,5 szklanki gorącej wody. Mieszaj, aż grudki cukru i żelatyny całkowicie się rozpuszczą.
Następnie każdą z galaret wlej do osobnego płaskiego naczynia i pozostaw w lodówce do czasu, aż zastygnie.
Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego.
Owoce umyj, obierz ze skórki, pokrój na cząstki. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Stężałe galaretki pokrój w drobną kosteczkę.
Do pucharków deserowych włóż po porcji mieszanki trzech smaków galaretek.
Na każdą wyciśnij duży kleks bitej śmietany. Udekoruj przygotowanymi owocami. Śmietanę posyp odrobiną wiórków czekoladowych, a cały deser przybierz gałązką melisy lub mięty.