Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kładzione łyżką przybiera przedziwne kształty. Niektóre przypominają zwierzątka np. tytułowe kozy. Pączki są na suszonych drożdżach ale nie wymagają wyrastania i wyrabiania. Przepis stary jak świat, dzisiaj lekko zagęściłam ciasto i dodałam starte jabłko.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Składniki
Mleko lekko podgrzać. Drożdże z cukrem przesypać do miski, zalać mlekiem, wymieszać. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Ja jabłek nie obierałam. Do miski z drożdżami wbić jajka, roztrzepać, dodać jabłka i mąkę. Wszystko dobrze wymieszać łyżką. W szerokim saganku rozgrzać olej. Ciasto wykładać gałkownicą do lodów lub dwoma łyżkami. Smażyć na rumiano z obu stron. Nadmiar tłuszczu osączamy na ręcznikach papierowych. Podajemy posypane cukrem pudrem.