Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kładzione łyżką przybiera przedziwne kształty. Niektóre przypominają zwierzątka np. tytułowe kozy. Pączki są na suszonych drożdżach ale nie wymagają wyrastania i wyrabiania. Przepis stary jak świat, dzisiaj lekko zagęściłam ciasto i dodałam starte jabłko.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6127
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1875
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6127
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1875
 
         
         
                Składniki
Mleko lekko podgrzać. Drożdże z cukrem przesypać do miski, zalać mlekiem, wymieszać. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Ja jabłek nie obierałam. Do miski z drożdżami wbić jajka, roztrzepać, dodać jabłka i mąkę. Wszystko dobrze wymieszać łyżką. W szerokim saganku rozgrzać olej. Ciasto wykładać gałkownicą do lodów lub dwoma łyżkami. Smażyć na rumiano z obu stron. Nadmiar tłuszczu osączamy na ręcznikach papierowych. Podajemy posypane cukrem pudrem.