Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach krem "mmm" z czerwonych porzeczek... Polecam.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 199
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5169
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 372
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 199
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5169
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 372
Składniki
Porzeczki umyć, dobrze osączyć. Obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić 1 szklankę.
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę. Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek.
Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdy udekorować świeżymi owocami i miętą.