Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach krem "mmm" z czerwonych porzeczek... Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3599
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1296
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3599
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1296
Składniki
Porzeczki umyć, dobrze osączyć. Obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić 1 szklankę.
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę. Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek.
Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdy udekorować świeżymi owocami i miętą.