Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach krem "mmm" z czerwonych porzeczek... Polecam.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2584
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 737
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14008
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2584
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 737
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14008
Składniki
Porzeczki umyć, dobrze osączyć. Obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić 1 szklankę.
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę. Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek.
Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdy udekorować świeżymi owocami i miętą.