Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche, gotowe w 15 minut, z dodatkiem budyniu bananowego. Ciasteczka są bez dodatku jajek. Na wierzchu przyjemnie chrupie upieczony migdał.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22717
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15081
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4823
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45231
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22717
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15081
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4823
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45231
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
Wychodzi 13-15 ciastek. W misce mieszamy mąkę, budyń i cukier puder. Lekko schłodzone masło kroimy w małą kostkę, czubkami palców rozcieramy masło z mąką, gdy uzyskamy kruszonkę, zlepiamy ciasto całymi dłońmi. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Z ciasta odrywamy kawałki ciasta wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Po środku każdego ciasteczka umieszczamy migdał i lekko go dociskamy.
Ciasteczka pieczemy około 25 minut, będą jeszcze jasne.