Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche, gotowe w 15 minut, z dodatkiem budyniu bananowego. Ciasteczka są bez dodatku jajek. Na wierzchu przyjemnie chrupie upieczony migdał.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3917
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3000
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3917
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3000
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4187
Składniki
Wychodzi 13-15 ciastek. W misce mieszamy mąkę, budyń i cukier puder. Lekko schłodzone masło kroimy w małą kostkę, czubkami palców rozcieramy masło z mąką, gdy uzyskamy kruszonkę, zlepiamy ciasto całymi dłońmi. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Z ciasta odrywamy kawałki ciasta wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Po środku każdego ciasteczka umieszczamy migdał i lekko go dociskamy.
Ciasteczka pieczemy około 25 minut, będą jeszcze jasne.