Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciastka budyniowe o smaku banana z migdałem

Kruche ciastka budyniowe o smaku banana z migdałem

Autor:

Przepisów i artykułów: 690 Ocena: 13226

Dodano:

Odsłon: 782

Cudownie kruche, gotowe w 15 minut, z dodatkiem budyniu bananowego. Ciasteczka są bez dodatku jajek. Na wierzchu przyjemnie chrupie upieczony migdał.

Składniki

  • mąka pszenna 150 g
  • budyń bananowy ( bez cukru ) 40 g
  • masło 111 g
  • cukier puder 30 g
  • migdały 13-15 sztuk
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kruche ciastka budyniowe o smaku banana z migdałem

Przygotowanie

  1. Wychodzi 13-15 ciastek.
    W misce mieszamy mąkę, budyń i cukier puder.
    Lekko schłodzone masło kroimy w małą kostkę, czubkami palców rozcieramy masło z mąką, gdy uzyskamy kruszonkę, zlepiamy ciasto całymi dłońmi.
    Piekarnik rozgrzewamy do 175 C.
    Z ciasta odrywamy kawałki ciasta wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze.
    Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy.
    Po środku każdego ciasteczka umieszczamy migdał i lekko go dociskamy.

  2. Ciasteczka pieczemy około 25 minut, będą jeszcze jasne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń