Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis mojej babci, kruche a nie suche ;) znikają ekspresowo
Stolnica, wałek, foremki do ciastek
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68039
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1960
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68039
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1960
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na stolnicy na jednolite ciasto. Rozwałkować na około 3mm, nie za cienkie, bo się mogą "przepalać" nie za grube, bo cisto jest z proszkiem i trochu rośnie. Wykrawać ciasteczka, piec około 15-20 min w temp 180-190stopni góra dół. Dla mnie najlepiej smakują same, syn smaruje dżemem truskawkowym. Jeśli chcemy posypać cukrem pudrem lub polukrować, zmniejszyła bym odrobinę ilość cukru, żeby nie były za słodkie.