Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis mojej babci, kruche a nie suche ;) znikają ekspresowo
Stolnica, wałek, foremki do ciastek
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na stolnicy na jednolite ciasto. Rozwałkować na około 3mm, nie za cienkie, bo się mogą "przepalać" nie za grube, bo cisto jest z proszkiem i trochu rośnie. Wykrawać ciasteczka, piec około 15-20 min w temp 180-190stopni góra dół. Dla mnie najlepiej smakują same, syn smaruje dżemem truskawkowym. Jeśli chcemy posypać cukrem pudrem lub polukrować, zmniejszyła bym odrobinę ilość cukru, żeby nie były za słodkie.