Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te drobne i bardzo kruche ciasteczka zrobiłam przez przypadek. Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 68
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9323
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 68
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9323
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Wszystkie składniki wsypuję do malaksera i ucierając dodaję najpierw żółtka, następnie masło pokrojone na kawałki a na końcu pokruszona chałwę. Ciasto powinno być dość luźnej konsystencji. Masę przekładam do maszynki z odpowiednią końcówką- rzecz gustu- i wyciskam na blachę niewielkie ciasteczka. Piekarnik nagrzewam do 200'C i wstawiam ciasteczka na około 10 minut. Wyjmuję, gorące przekładam na deskę i od razu posypuję cukrem pudrem.