Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te drobne i bardzo kruche ciasteczka zrobiłam przez przypadek. Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 991
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 185
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 991
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 185
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Składniki
Wszystkie składniki wsypuję do malaksera i ucierając dodaję najpierw żółtka, następnie masło pokrojone na kawałki a na końcu pokruszona chałwę. Ciasto powinno być dość luźnej konsystencji. Masę przekładam do maszynki z odpowiednią końcówką- rzecz gustu- i wyciskam na blachę niewielkie ciasteczka. Piekarnik nagrzewam do 200'C i wstawiam ciasteczka na około 10 minut. Wyjmuję, gorące przekładam na deskę i od razu posypuję cukrem pudrem.