Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste w przygotowaniu kruche rogaliki z marmoladą.
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem z dodatkiem cukru. Cukier najlepiej jak jest ten drobniejszy lepiej się rozpuszcza w cieście kruchym. Gdy masło będzie już dobrze rozdrobnione dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy. Nie zagniatamy długo aby zbytnio nie ogrzać masła. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny.
Po schłodzeniu ciasto dzielimy na trzy części, wałkujemy na grubość 5 mm w kształcie koła. Dzielimy na 8 równych trójkątów (jeżeli chcemy mniejsze robimy więcej trójkątów). Na każdy trójkąt kładziemy niewielką ilość marmolady i zwijamy (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie).
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Delikatne i kruche rogaliki drożdżowe z pysznym czekoladowym kremem.
Odsłon: 10143
Pyszne, niezbyt słodkie rogaliki krucho- drożdżowe z wiśniową konfiturą. Bard...
Odsłon: 6733
Proste do przygotowania dla każdego . Takie coś słodkiego do popołudniowej he...
Odsłon: 8866
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51142
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 43
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 191
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 401
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51142
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 43
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 191
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 401
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem z dodatkiem cukru. Cukier najlepiej jak jest ten drobniejszy lepiej się rozpuszcza w cieście kruchym. Gdy masło będzie już dobrze rozdrobnione dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy. Nie zagniatamy długo aby zbytnio nie ogrzać masła. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na trzy części, wałkujemy na grubość 5 mm w kształcie koła. Dzielimy na 8 równych trójkątów (jeżeli chcemy mniejsze robimy więcej trójkątów). Na każdy trójkąt kładziemy niewielką ilość marmolady i zwijamy (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 15
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 28