Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste w przygotowaniu kruche rogaliki z marmoladą.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 224
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 596
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2418
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 224
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 596
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2418
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem z dodatkiem cukru. Cukier najlepiej jak jest ten drobniejszy lepiej się rozpuszcza w cieście kruchym. Gdy masło będzie już dobrze rozdrobnione dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy. Nie zagniatamy długo aby zbytnio nie ogrzać masła. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na trzy części, wałkujemy na grubość 5 mm w kształcie koła. Dzielimy na 8 równych trójkątów (jeżeli chcemy mniejsze robimy więcej trójkątów). Na każdy trójkąt kładziemy niewielką ilość marmolady i zwijamy (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.