Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kwiaty i dodaję je gdzie się da. Dzisiaj posłużyły mi do dekoracji kruchych drożdżowych ciasteczek.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1021
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1021
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Składniki
Drożdże mieszamy z śmietaną. Mąkę siekamy z pokrojonym masłem, dodajemy jajko, śmietanę z drożdżami i wszystko mieszamy nożem. Potem zagniatamy ręcznie. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować cienkie placki maksymalnie 1/2 cm. Wykrawać krążki u mnie 8 cm. Każdy krążek smarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kokosowym i rozłożyć kwiaty i listki.
Ciastka pieczemy w 170 C przez 15-20 minut.