Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kwiaty i dodaję je gdzie się da. Dzisiaj posłużyły mi do dekoracji kruchych drożdżowych ciasteczek.
Drożdże mieszamy z śmietaną.
Mąkę siekamy z pokrojonym masłem, dodajemy jajko, śmietanę z drożdżami i wszystko mieszamy nożem.
Potem zagniatamy ręcznie.
Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować cienkie placki maksymalnie 1/2 cm.
Wykrawać krążki u mnie 8 cm.
Każdy krążek smarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kokosowym i rozłożyć kwiaty i listki.
Ciastka pieczemy w 170 C przez 15-20 minut.
Domowy napój izotoniczny to świetna propozycja na wzmocnienie organizmu i dod...
Odsłon: 15
Domowy napój izotoniczny to świetna propozycja na wzmocnienie organizmu i dod...
Odsłon: 15
Składniki
Drożdże mieszamy z śmietaną. Mąkę siekamy z pokrojonym masłem, dodajemy jajko, śmietanę z drożdżami i wszystko mieszamy nożem. Potem zagniatamy ręcznie. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować cienkie placki maksymalnie 1/2 cm. Wykrawać krążki u mnie 8 cm. Każdy krążek smarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kokosowym i rozłożyć kwiaty i listki.
Ciastka pieczemy w 170 C przez 15-20 minut.
Przepisy Desery
Desery
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Desery
Koperty z borówkami
Desery
Ciasto Stracciatella z borówkami
Desery
Placek cappucino
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia – tym razem o klas...
Odsłon: 97
Koperty z borówkami
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 82