Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kwiaty i dodaję je gdzie się da. Dzisiaj posłużyły mi do dekoracji kruchych drożdżowych ciasteczek.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2218
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38654
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2218
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38654
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Drożdże mieszamy z śmietaną. Mąkę siekamy z pokrojonym masłem, dodajemy jajko, śmietanę z drożdżami i wszystko mieszamy nożem. Potem zagniatamy ręcznie. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować cienkie placki maksymalnie 1/2 cm. Wykrawać krążki u mnie 8 cm. Każdy krążek smarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kokosowym i rozłożyć kwiaty i listki.
Ciastka pieczemy w 170 C przez 15-20 minut.