Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tani w wykonaniu deserek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2376
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1427
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2376
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1427
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Wykonanie: Wymieszać składniki i zagnieść kruche ciasto, pozostawić na pół godziny w chłodnym miejscu.
Następnie podzielić ciasto na dwie części, jedną część rozwałkować, przełożyć do formy i podpiec na złoty kolor.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, jeżeli mamy jabłka bardzo soczyste to musimy odcisnąć sok, przyprawić cukrem i cynamonem według uznania. Rozłożyć na podpieczonym i wystudzonym placku, przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut również na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.