Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie kruche ciasto o maślanym smaku. Przepis zaczerpnięty z blogu whiteplate.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1874
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1874
Składniki
Piekarnik nagrzać do temepratury 190 stopni.
Składniki na ciasto połączyć. Ja użyłam malaksera. Należy jak najkrócej wyrabiać ciasto, tak by składniki się tylko połączyły. Gotowym ciastem wylepić formę (użyłam tortownicy o średnicy 21cm), ułożyć na wierzch śliwki i posypać cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec (w orginalnym przepisie przez 50 min). Ja piekłam godzinę i 10 min, bo śłiwki puściły sok. Jeśłi wierzch się spieka przykryć papierem do pieczenia. Ciepłe posypałam cukrem pudrem. Zamiast skórki pomarańczowej użyłam olejku pomarańczowego.