Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałek sernika, którego nikt nie chce już zjeść, na przykład po świętach. Tutaj doskonale sprawdzą się kulki sernikowe – małe, pyszne i oblane czekoladą. A do tego super proste!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 178
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1724
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3252
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26741
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 178
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1724
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3252
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26741
Składniki
Skórkę pomarańczową siekam na drobno. Ciasteczka mielę do konsystencji mokrego piasku. Sernik rozdrabniam do miski. Następnie dodaję pozostałe składniki i wszystko zagniatam, aż składniki się połączą. Z masy formuję około 12 kulek (w zależności od wielkości) i układam je na desce. Kulki wstawiam do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie mogę przygotować czekoladę do kulek.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, ściągam z ognia i dodaję olej. Dokładnie mieszam i na koniec wrzucam siekane orzechy. Mieszam i polewa gotowa. Kulki wyciągam z lodówki i wrzucam je pojedynczo do czekolady. Za pomocą 2 widelców obtaczam je czekoladą, a następnie wyciągam na papier śniadaniowy lub do pieczenia (kiedy zastygną, będą łatwo się odrywać). Na zimnych kulkach czekolada szybko zastyga i kulki sernikowe po chwili są gotowe do jedzenia. Smacznego :)