Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do tego ciasta przymierzałam się chyba z rok i zawsze miałam obawy co do smaku bo nie cierpię szpinaku. Szpinak jest minimalnie wyczuwalny, ale podejrzewam że gdybym nie wiedziała ze tam jest to bym o nim nie pomyślała. Ciasto upiekłam na święta, zachwyciło wszystkich swoim wyglądem i smakiem.
To piękne szpinakowe ciasto robiłam już wielokrotnie albo wykorzystywałam cia...
Odsłon: 1712
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 657
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1276
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 685
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 293
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 104
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 657
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1276
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 685
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 293
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 104
Składniki
Rozmrażamy szpinak, odsączamy z wody i z odrobiną oleju rozdrabniamy blenderem. Jajka miksujemy z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy, pieczemy ok. 50-60min. do „suchego patyczka” w temp. 180 °C.
Po wystudzeniu obcinamy wierz ciasta i kruszymy na talerzyku. Pozostałe ciasto przekrawamy na połowę. Śmietanę ubijamy dodając pod koniec śmietan-fix, cukier waniliowy i cukier puder do smaku. Na koniec dodajemy mascarpone i lekko mieszamy z całością.
Ciasto przekładamy masą, wierzch posypujemy pokruszonym ciastem i owocami ciasto piekłam w mniejszej tortownicy 22cm bo chciałam mieć wyższe i przekroić na dwie części; w oryginale jest jedna warstwa kremu i forma 24cm
Przepisy Desery
Desery
Rolada Maxi King
Desery
Szybkie mini babeczki do koszyczka
Desery
Galaretkowy browar z pianką.
Desery
Ciasteczka owsiane z bananem i sezamem
Rolada Maxi King
Efektowna rolada inspirowana smakiem popularnego batonika. Kakaowy biszkopt p...
Odsłon: 572
Szybkie mini babeczki do koszyczka
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 1388