Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale!! Nie sa tanie do zrobienia, ale bardzo zdrowe i smaczne. Na razie bez maszynki do lodow, ale niebawem musze sie w nia zaopatrzyc. Recepta na bazie zoltek jaj.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15049
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45094
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15049
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45094
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Stalowe naczynie (garnek) wstawiamy do zamrazalki na pare godzin
Wszystkie produkty dobrze schladzamy w lodowce
W pierwszej misce miksujemy zoltka z 5 jaj wraz z cukrem i cukrem waniliowym na piane. Nastepnie dodajemy 100 g smietanki i delikatnie miksujemy razem. Wstawiamy do lodowki. W drugiej misce blendujemy dokladnie jagody - i do lodowki. W trzeciej- miksujemy pozostala smietanke wraz ze smietanfixami na sztywna piane, nastepnie dodajemy Mascarpone i delikatnie miksujemy razem - do lodowki.
Dobrze schlodzone skladniki laczymy w jednym naczyniu , delikatnie mieszajac, dodajemy sok z polowy cytryny i nastepnie dajemy do zmrozonego naczynia. Dokladnie miksujemy przez ok. 15 minut (na srednich obrotach). Przekladamy do formy plastikowej i do zamrazalnika na ok 3 godziny, lub tez, jesli ktos ma cierpliwosc, na nastepny dzien. Polewamy konfitura lub sosem jagodowym. Wspaniale!!