Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe do wykonania lody. Gorąco polecam bo ich smak jest nieziemski :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
I śmietankę I mleko skondensowane należy bardzo dobrze schłodzić. Przelać składniki do miski i zmiksować dokładnie aż do uzyskania gładkiej, puszystej konsystencji. Tak przygotowaną masę przełożyć do pojemników i wstawić do zamrażalnika. Z tej porcji wychodzi ok.1,5l gotowych lodów. Pamiętajmy, że im bardziej masa będzie dobrze zmiksowana tym bardziej gotowe lody będą puszyste. Smacznego!