Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne ciasto na strucle makowe lub na rogaliki
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Składniki
Jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
Połączyć wszystkie składniki razem,zarobić ciasto.podzielić na 3 części,rozwałkować i zawijać makowce
MAK 0,5 kg maku /robię z suchego mielonego/0,5 szkl bułki tartej, 2 łyżki margaryny , 2 łyżki miodu naturalnego, 1 szkl cukru,zapach migdałowy, bakalie, .Mak sparzyć / parzę w podwójnym garnku do gotowania mleka/,do zwykłego garnka na dno dać margarynę ,sparzony mak i resztę składników,podgrzewając mieszać,spróbować ewentualnie dosłodzić.Lekko przestudzony podzielić na 3 części i zawijać makowce.Piec 40-50 min.Po wystudzeniu polukrować.