Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne ciasto na strucle makowe lub na rogaliki
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 77
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1414
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 77
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1414
Składniki
Jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
Połączyć wszystkie składniki razem,zarobić ciasto.podzielić na 3 części,rozwałkować i zawijać makowce
MAK 0,5 kg maku /robię z suchego mielonego/0,5 szkl bułki tartej, 2 łyżki margaryny , 2 łyżki miodu naturalnego, 1 szkl cukru,zapach migdałowy, bakalie, .Mak sparzyć / parzę w podwójnym garnku do gotowania mleka/,do zwykłego garnka na dno dać margarynę ,sparzony mak i resztę składników,podgrzewając mieszać,spróbować ewentualnie dosłodzić.Lekko przestudzony podzielić na 3 części i zawijać makowce.Piec 40-50 min.Po wystudzeniu polukrować.