Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia polecam...
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18644
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18644
Składniki
CIASTO:z białek ubic pianę , dodac cukier , żółtka , następnie wode z olejem wlewac na przemian cały czas ubijając.Na koncu dodac make połączoną z proszkiem do pieczenia.
MAK: mak sparzyc w mleku przez ok 1 godz , schłodzic zemlec 2 razy,dodac do niego żółtka utarte z cukrem , bułkę tartą , rodzynki a na końcu ubitą piane z białek połaczyc wszystko razem.
Na spód dajemy połowe ciasta , nastepnie układamy kupki maku i na to resztę ciasta .Wkładamy do piekarnika na ok 1 godz na 200 stopni. Na wierzch dajemy polewę lub wg własnego uznania .Smacznego