Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia polecam...
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 775
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 196
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 775
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 196
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Składniki
CIASTO:z białek ubic pianę , dodac cukier , żółtka , następnie wode z olejem wlewac na przemian cały czas ubijając.Na koncu dodac make połączoną z proszkiem do pieczenia.
MAK: mak sparzyc w mleku przez ok 1 godz , schłodzic zemlec 2 razy,dodac do niego żółtka utarte z cukrem , bułkę tartą , rodzynki a na końcu ubitą piane z białek połaczyc wszystko razem.
Na spód dajemy połowe ciasta , nastepnie układamy kupki maku i na to resztę ciasta .Wkładamy do piekarnika na ok 1 godz na 200 stopni. Na wierzch dajemy polewę lub wg własnego uznania .Smacznego