Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z budyniem, w sam raz na niedzielne popołudnie :-)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457279
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1347
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2186
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 541
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457279
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1347
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2186
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 541
Składniki
1) budyń ugotować w 400 ml mleka (będzie wtedy bardziej zbity i gęsty); 2) masło rozpuścić z cukrem; 3) jajka wymieszać z mlekiem; 4) mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia
Do mąki wlać mokre składniki, tj.: masło z cukrem oraz mleko z jajkami i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Foremkę na muffinki wyłożyć papierkami, następnie nakładać ciasto, kolejno budyń i znów ciasto. Pamiętać o tym, że całość nie może być równa z papierkiem do muffinki, ponieważ podczas pieczenia cisto rośnie i muffinki nam się rozleją po blaszce - niestety doświadczyłam tego osobiści. PIEC: w tem. 200C przez ok. 20 min. Sprawdzać patyczkiem