Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z budyniem, w sam raz na niedzielne popołudnie :-)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
1) budyń ugotować w 400 ml mleka (będzie wtedy bardziej zbity i gęsty); 2) masło rozpuścić z cukrem; 3) jajka wymieszać z mlekiem; 4) mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia
Do mąki wlać mokre składniki, tj.: masło z cukrem oraz mleko z jajkami i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Foremkę na muffinki wyłożyć papierkami, następnie nakładać ciasto, kolejno budyń i znów ciasto. Pamiętać o tym, że całość nie może być równa z papierkiem do muffinki, ponieważ podczas pieczenia cisto rośnie i muffinki nam się rozleją po blaszce - niestety doświadczyłam tego osobiści. PIEC: w tem. 200C przez ok. 20 min. Sprawdzać patyczkiem