Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z budyniem, w sam raz na niedzielne popołudnie :-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Składniki
1) budyń ugotować w 400 ml mleka (będzie wtedy bardziej zbity i gęsty); 2) masło rozpuścić z cukrem; 3) jajka wymieszać z mlekiem; 4) mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia
Do mąki wlać mokre składniki, tj.: masło z cukrem oraz mleko z jajkami i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Foremkę na muffinki wyłożyć papierkami, następnie nakładać ciasto, kolejno budyń i znów ciasto. Pamiętać o tym, że całość nie może być równa z papierkiem do muffinki, ponieważ podczas pieczenia cisto rośnie i muffinki nam się rozleją po blaszce - niestety doświadczyłam tego osobiści. PIEC: w tem. 200C przez ok. 20 min. Sprawdzać patyczkiem