Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8510
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 555
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8510
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 555
Składniki
masło, jajka, mleko skondensowane i mleko wyjmujemy wcześniej aby nabrały temperatury pokojowej. Rozgrzewamy piekarnik do 180stC i przygotowujemy blaszke muffinkowa z papilotkami.
W osobnej misce ucieramy łyżka masło. Dodajemy po kolei (zachowując kolejność) cukier, mleko skondensowane, jajka i mleko, mieszając dokładnie po każdym składniku.
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski.
Wlewamy mieszankę mokrych składników do mąki i szybko, ale dokładnie mieszamy, aż do otrzymania gładkiego ciasta.
Rozkładamy do papilotek i pieczemy przez 20-25min.