Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5716
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5716
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Składniki
masło, jajka, mleko skondensowane i mleko wyjmujemy wcześniej aby nabrały temperatury pokojowej. Rozgrzewamy piekarnik do 180stC i przygotowujemy blaszke muffinkowa z papilotkami.
W osobnej misce ucieramy łyżka masło. Dodajemy po kolei (zachowując kolejność) cukier, mleko skondensowane, jajka i mleko, mieszając dokładnie po każdym składniku.
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski.
Wlewamy mieszankę mokrych składników do mąki i szybko, ale dokładnie mieszamy, aż do otrzymania gładkiego ciasta.
Rozkładamy do papilotek i pieczemy przez 20-25min.