Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
masło, jajka, mleko skondensowane i mleko wyjmujemy wcześniej aby nabrały temperatury pokojowej. Rozgrzewamy piekarnik do 180stC i przygotowujemy blaszke muffinkowa z papilotkami.
W osobnej misce ucieramy łyżka masło. Dodajemy po kolei (zachowując kolejność) cukier, mleko skondensowane, jajka i mleko, mieszając dokładnie po każdym składniku.
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski.
Wlewamy mieszankę mokrych składników do mąki i szybko, ale dokładnie mieszamy, aż do otrzymania gładkiego ciasta.
Rozkładamy do papilotek i pieczemy przez 20-25min.