Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 658
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 249
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 658
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 249
Składniki
masło, jajka, mleko skondensowane i mleko wyjmujemy wcześniej aby nabrały temperatury pokojowej. Rozgrzewamy piekarnik do 180stC i przygotowujemy blaszke muffinkowa z papilotkami.
W osobnej misce ucieramy łyżka masło. Dodajemy po kolei (zachowując kolejność) cukier, mleko skondensowane, jajka i mleko, mieszając dokładnie po każdym składniku.
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski.
Wlewamy mieszankę mokrych składników do mąki i szybko, ale dokładnie mieszamy, aż do otrzymania gładkiego ciasta.
Rozkładamy do papilotek i pieczemy przez 20-25min.