Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe, smaczne co nieco do kawy lub szklanki mleka :-)
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 238
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 103
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 52
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11373
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 359
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 238
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 103
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 52
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11373
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 359
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre (oprócz powideł). Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników. Do foremek na muffinki wyłozonych papilotkami wkładać 1 łyżkę ciasta, 1 łyżeczkę powideł i kolejną łyżkę ciasta (foremka powinna byc wypełniona do 3/4 wysokości). Piec w temp. 180 stopni ok. 25 min. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową. Polewa: śmietankę podgrzać prawie do wrzenia. Dodąc czekoladę połamaną w kostkę. Odstawić na ok. 2 min., wymieszać do uzyskania gładkiej polewy. Przestudzić i polać babeczki. Smacznego :-)