Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe, smaczne co nieco do kawy lub szklanki mleka :-)
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 634
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 318
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 977
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 258
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 740
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 634
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 318
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 977
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 258
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 740
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre (oprócz powideł). Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników. Do foremek na muffinki wyłozonych papilotkami wkładać 1 łyżkę ciasta, 1 łyżeczkę powideł i kolejną łyżkę ciasta (foremka powinna byc wypełniona do 3/4 wysokości). Piec w temp. 180 stopni ok. 25 min. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową. Polewa: śmietankę podgrzać prawie do wrzenia. Dodąc czekoladę połamaną w kostkę. Odstawić na ok. 2 min., wymieszać do uzyskania gładkiej polewy. Przestudzić i polać babeczki. Smacznego :-)