Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie ciasto,przełożone cynamonowo-maślano-orzechową kruszonką,dla mnie mega pyszne:)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2968
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2968
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Składniki
Kruszonka orzechowo-cynamonowa: W misce dokładnie połączyć brązowy cukier,posiekane orzechy,mąkę (2 łyżki),cynamon i roztopione masło.
Ciasto: W misce połączyć suche składniki,przesianą mąkę,cukier,proszek do pieczenia,sól,dokładnie wymieszać.Zimną margarynę lub masło posiekać z suchymi składnikami za pomocą siekaczki do kruchego ciasta,noża lub widelca,aż powstaną grudki.
W osobnej misce połączyć jajko rozbełtane z mlekiem,wlać do ciasta i wymieszać tylko do połączenia składników.
Wypełnić formę do muffin w kolejności:mała warstwa ciasta,warstwa kruszonki orzechowej,znów ciasto i posypać po wierzchu kruszonką,tak aby wyszło 2/3 wysokości dołeczka. Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut. Nalepiej smakują ciepłe;)