Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradzi. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2963
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2963
Składniki
Jajka ubić mikserem z cukrem. Dodawać na przemian mleko, przesianą mąkę z sodą, na końcu olej. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać kakao i cynamon. Chwilę miksować, by składniki dobrze się połączyły. Dodać powidło. Ciasto wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach około 27x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec w temp. 180st około 40-45min.
Przed podaniem ciasto oprószyć cukrem pudrem.