Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradzi. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 365
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 365
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17146
Składniki
Jajka ubić mikserem z cukrem. Dodawać na przemian mleko, przesianą mąkę z sodą, na końcu olej. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać kakao i cynamon. Chwilę miksować, by składniki dobrze się połączyły. Dodać powidło. Ciasto wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach około 27x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec w temp. 180st około 40-45min.
Przed podaniem ciasto oprószyć cukrem pudrem.