Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym jest lato bez placka ze śliwkami? Pytanie było retoryczne...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4372
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417335
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4372
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417335
Składniki
Cukier, żółtka i masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo mąkę ciągle mieszając. Dodaj pianę ubitą z białek i wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Umyte i przepołowione śliwki wyłóż na ciasto skórką do dołu.
Piecz 25 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, następnie obniż temperaturę do 160 st. C i dopiecz jeszcze 10 - 15 minut, aż ciasto będzie rumiane.