Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym jest lato bez placka ze śliwkami? Pytanie było retoryczne...
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2523
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2981
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101993
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6384
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2523
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2981
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101993
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6384
Składniki
Cukier, żółtka i masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo mąkę ciągle mieszając. Dodaj pianę ubitą z białek i wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Umyte i przepołowione śliwki wyłóż na ciasto skórką do dołu.
Piecz 25 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, następnie obniż temperaturę do 160 st. C i dopiecz jeszcze 10 - 15 minut, aż ciasto będzie rumiane.