Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres smażenia smakołyków karnawałowych u mnie rozpoczęty,zaczęłam od serowych oponków.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić razem,ja użyłam do wyrabiania malaksera.
Ciasto po wyrobieniu staje się elastyczne. Rozwałkować ciasto na ok 2 cm ,lub grubiej jak kto lubi i przy pomocy szklanki i kieliszka wycinamy.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!