Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój kolejny sposób na banany z kropką
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7920
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13694
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7920
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13694
Składniki
Jajka zmiksowć z cukrem,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,sodą i kiślem:dodać sok i skórkę z cytryny,olej ,orzechy , banany pokrojone w kostkę i wszystko dokładnie wymieszać.Brytfankę wyłożyć papierem,posmarować tłuszczem i posypać bułką tarta,ciasto przełożyć do brytfanki,wyrównać powierzchnię i piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Polewa:margarynę,kakao,cukier i wodę włożyć do garnka i rozpuścić na ogniu ,chwilkę gotujac(cały czas mieszajac) aż polewa zgęstnije.Upieczone ciasto polać polewą .Życzę smacznego.