Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój kolejny sposób na banany z kropką
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Składniki
Jajka zmiksowć z cukrem,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,sodą i kiślem:dodać sok i skórkę z cytryny,olej ,orzechy , banany pokrojone w kostkę i wszystko dokładnie wymieszać.Brytfankę wyłożyć papierem,posmarować tłuszczem i posypać bułką tarta,ciasto przełożyć do brytfanki,wyrównać powierzchnię i piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Polewa:margarynę,kakao,cukier i wodę włożyć do garnka i rozpuścić na ogniu ,chwilkę gotujac(cały czas mieszajac) aż polewa zgęstnije.Upieczone ciasto polać polewą .Życzę smacznego.