Desery Przepis na:
Oszukane pierniki czyli bezglutenowe, goździkowe ciasteczka


Składniki
- mąka kasztanowa 160 g
- mąka kokosowa 80 g
- erytrol 80 g
- masło klarowane 100 g (miękkie lub rozpuszczone)
- mielone goździki 1 łyżka
- Cynamon 1/2 łyżeczki
- Kakao 1 łyżka
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ręcznie ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto na około 0,5 cm grubości i wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Ja przenoszę ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą szerokiego noża. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 03 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Jak piszesz "szybkie i pyszne", to coś dla nas xD Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz