Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie owoce zamknięte w masie jogurtowej to pyszny deser bez pieczenia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2480
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2480
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno ułożyć biszkopty. Przygotować owoce : z porzeczek i truskawek usunąć szypułki a z czereśni pestki. Galaretki cytrynowe dokładnie wymieszać z wodą, przestudzić a potem dolać do jogurtów i zmiksować. Trochę masy wlać na biszkopty, rozsypać owoce i zalać resztą masy jogurtowej. Tortownicę wstawić do lodówki do ścięcia się masy. Potem galaretki truskawkowe wymieszać z wodą, schłodzić, dodać truskawki i dżem i zmiksować. Masę wylać na ściętą masę jogurtową ( mi się nie zmieściła więc rozlałam resztę do szklaneczek ). Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko ładnie związało.