Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie owoce zamknięte w masie jogurtowej to pyszny deser bez pieczenia.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 23
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1638
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 234
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 375
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 430
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 23
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1638
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 234
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 375
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 430
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno ułożyć biszkopty. Przygotować owoce : z porzeczek i truskawek usunąć szypułki a z czereśni pestki. Galaretki cytrynowe dokładnie wymieszać z wodą, przestudzić a potem dolać do jogurtów i zmiksować. Trochę masy wlać na biszkopty, rozsypać owoce i zalać resztą masy jogurtowej. Tortownicę wstawić do lodówki do ścięcia się masy. Potem galaretki truskawkowe wymieszać z wodą, schłodzić, dodać truskawki i dżem i zmiksować. Masę wylać na ściętą masę jogurtową ( mi się nie zmieściła więc rozlałam resztę do szklaneczek ). Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko ładnie związało.