Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie owoce zamknięte w masie jogurtowej to pyszny deser bez pieczenia.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 936
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 936
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno ułożyć biszkopty. Przygotować owoce : z porzeczek i truskawek usunąć szypułki a z czereśni pestki. Galaretki cytrynowe dokładnie wymieszać z wodą, przestudzić a potem dolać do jogurtów i zmiksować. Trochę masy wlać na biszkopty, rozsypać owoce i zalać resztą masy jogurtowej. Tortownicę wstawić do lodówki do ścięcia się masy. Potem galaretki truskawkowe wymieszać z wodą, schłodzić, dodać truskawki i dżem i zmiksować. Masę wylać na ściętą masę jogurtową ( mi się nie zmieściła więc rozlałam resztę do szklaneczek ). Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko ładnie związało.