Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Wykonanie:
Zarobić rozczyn z drożdży, 3 łyżek mleka, 2 łyżek cukru i 2 łyżek mąki i odstawić. Jajka ubić z resztą cukru, połączyć z podrośniętym rozczynem, mąką i wyrobić aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, urywać po kawałku i nadziewać po jednej truskawce. Zlepić jak pączka i układać do podrośnięcia spoinami do dołu. Układać w rondlu do gotowania na parze i gotować przez 10 minut. Masło podgrzać z cukrem, polać Parzaki i podawać
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 15 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 14 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz