Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pastylki o smaku miętowym oblane czekoladą
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 58
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2483
Polecam.
Odsłon: 455
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 676
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1999
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 58
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2483
Polecam.
Odsłon: 455
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 676
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1999
Składniki
Do cukru pudru dodajemy wodę i krople – mieszamy. Jeżeli masa nie chce się połączyć i jest zbyt sucha dodajemy trochę wody, jeżeli zbyt mokra dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli nie jest intesywna w smaku dodajemy więcej ekstraktu. Masa powinna wyglądać jak lukier plastyczny.
Na deskę lub stolnicę wykładamy folię spożywczą, posypujemy cukrem pudrem i rozwałkowujemy masę na dowolną grubość. Kieliszkiem, foremką lub dowolnym wykrawaczem wycinamy pastylki. Układamy je na desce i wsadzamy do zamrażalnika na ok. pół godziny.
W tym czasie czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Czekoladę lekko studzimy i obtaczamy w niej pastylki. Układamy na kratce do zastygnięcia czekolady. Serwujemy