Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie proste, szybkie i smaczne ciasta. Idealne na niedzielne spotkania rodzinne.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 52
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 152
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 103
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 52
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 152
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 103
Składniki
Obręcz lub tortownica 18 cm. Truskawki opłukać, osuszyć. Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć kawą. Boki wyłożyć połówkami truskawek, środek całymi.
Pianka. Żelatynę i kawę rozpuścić w wodzie. Ostudzić, często mieszając. Schłodzoną śmietanę ubić, pod konie dodać puder. Ja użyłam ok. 3 łyżki cukru, jeśli zrezygnujecie z bez trzeba dodać więcej cukru. Miksując dolewamy przestudzoną żelatynę. Piankę wyłożyć do tortownicy, dobrze wypełniając puste miejsca.
Wierzch posypać dwoma pokruszonymi bezami. Resztę zostawić do dekoracji i kruszyć bezpośrednio na spodek z ciastem. Schłodzić.