Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój szybki, prosty i efektowny sposób na " COŚ SŁODKIEGO ". Gdy przychodzisz z pracy czy szkoły i pragniesz coś ciepłego i słodkiego a nie masz ochoty i siły na żmudne przygotowania, albo za 20 minut wpadną goście. W takich chwilach proponuję przygotować te śliczne bułeczki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Śliwki opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Piekarnik nastaw na 200 C. Śliwki przekrój na pół, miejsce przecięcia posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi. Rozwiń ciasto francuskie, nałóż okrągłą foremkę 9,5 cm, w środku foremki ułóż połówkę śliwki, wykrój okrąg z jednym odrastającym listkiem. Śliwkę ponacinaj kilka razy.
Powtórz to z resztą śliwek. Wykrojone bułeczki przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia, piecz około 15 minut. Po upieczeniu lekko posyp cukrem pudrem.