Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki przepis na ok.173 sztuki:)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2777
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2777
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3318
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy łyżką w dużej misce
Margarynę z miodem roztapiamy na małym ogniu i pozastawiamy do ostygnięcia
Kiedy miód i margaryna nie są już gorące wrzucamy do środka jajka i mieszamy
Łączymy suche i mokre składniki.
Wyrabiamy ciasto rękami lub stojącym mikserem.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, podsypując w razie potrzeby mąką.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę ok.160-180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią wykrojone foremkami pierniki.
Pierniki pieczemy około 5 -7 minut aż będą rumiane Smacznego!!!:)
Gotowe pierniczki można udekorować lukrem lub gorzką czekoladą