Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 1549
Dodano: 23.11.2010
Odsłon: 11252
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.
Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni (sprawdzać zapałką)
polać polewą(ja wolę robić sama bo jest smaczniejsza od tych gotowych). Udekorować kokosem, orzechami lub migdałami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

soltys 24 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Murzynek czy piernik...najważniejsze , że prosty w wykonaniu. Dam znać jak wytestuję. A na razie do ulubionych:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 24 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Robię podobny, ale z przyprawami korzennymi. Twoja wersja to może nie "piernik" ale na pewno pyszne ciasto czekoladowe :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

zabecka 23 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
U mnie od zawsze mówiło się na to piernik bez miodu, dlatego tak napisałam. Co do przypraw korzennych to nawet w tradycyjnym pierniku nie używam, bo nie lubimy. Dziękuję za uwagi i mimo wszystko polecam do wypróbowania.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivette 23 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się z poprzedniczką. Ja na to mówię "szybki placek". To napewno nie piernik...choć ciasto i owszem - bardzo smaczne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Majeczka1988 23 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
hmm, piernik powinien miec charakterystyczny korzenny smak, z tego co widze to jest murzynek...0 Kto głosował? | Odpowiedz