Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój przepis na smaczne ciasto na stół świąteczny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z kaszą manną, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na jasną puszystą masę. Powoli dolewać olej nie przerywając miksowania. Następnie dodawać suche składniki na przemian ze śmietaną. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy, na wierzch ułożyć pokrojone według uznania gruszki, posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30-35 minut.