Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój przepis na smaczne ciasto na stół świąteczny.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 58
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2367
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 57
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 58
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2367
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 57
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z kaszą manną, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na jasną puszystą masę. Powoli dolewać olej nie przerywając miksowania. Następnie dodawać suche składniki na przemian ze śmietaną. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy, na wierzch ułożyć pokrojone według uznania gruszki, posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30-35 minut.