Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119354
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119354
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Składniki
Margarynę, wodę i cukier dać do rondla i podgrzewać mieszając, aby składniki się rozpuściły.( nie doprowadzać do wrzenia. Ostudzić.
Do wystudzonej masy dodać całe jaja, cukier waniliowy i śmietanę mieszając składniki mikserem. Na koniec wsypać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na prostokątną blachę i równomiernie rozłożyć śliwki (wciskać połówki pionowo w rzędach). Można posypać kruszonka. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo zrobić lukier. Smacznego!
Piec około 40 min w temp. 180 stopni.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo zrobić lukier.