Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy przepis na placuszki, w których nie ma żadnej mąki ani cukru, a smakują wyśmienicie.
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 77
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 777
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 235
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 77
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 777
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 235
Składniki
Jajka wybijamy do wyższej miseczki i dobrze rozbijamy trzepaczką. Na deseczce lub talerzu rozdrabniamy na miazgę banana- robię to widelcem. Jajka i banana łączymy ze sobą jeszcze ubijając trzepaczką. Można mikserem, ale do dwóch jajek po prostu nie chce mi się go wyciągać. Placuszki smażymy na małym ogniu, na rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą. W trakcie smażenia delikatnie podważamy widelcem brzegi i sprawdzamy czy ciasto już się ścięło i można przewracać na druga stronę. Placuszki są bardzo słodkie, co oczywiście jest zasługą banana.