Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy przepis na placuszki, w których nie ma żadnej mąki ani cukru, a smakują wyśmienicie.
Jajka wybijamy do wyższej miseczki i dobrze rozbijamy trzepaczką.
Na deseczce lub talerzu rozdrabniamy na miazgę banana- robię to widelcem.
Jajka i banana łączymy ze sobą jeszcze ubijając trzepaczką. Można mikserem, ale do dwóch jajek po prostu nie chce mi się go wyciągać.
Placuszki smażymy na małym ogniu, na rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą.
W trakcie smażenia delikatnie podważamy widelcem brzegi i sprawdzamy czy ciasto już się ścięło i można przewracać na druga stronę.
Placuszki są bardzo słodkie, co oczywiście jest zasługą banana.
Lekka pizza, nie wymagająca posiadania piekarnika.
Odsłon: 34991
Przepis dnia
Pulpety są z dodatkiem marchewki i natki pietruszki w sosie cebulowo-koperkow...
Odsłon: 84948
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 45
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 49
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4268
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 199
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 85
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 45
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 49
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4268
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 199
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 85
Składniki
Jajka wybijamy do wyższej miseczki i dobrze rozbijamy trzepaczką. Na deseczce lub talerzu rozdrabniamy na miazgę banana- robię to widelcem. Jajka i banana łączymy ze sobą jeszcze ubijając trzepaczką. Można mikserem, ale do dwóch jajek po prostu nie chce mi się go wyciągać. Placuszki smażymy na małym ogniu, na rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą. W trakcie smażenia delikatnie podważamy widelcem brzegi i sprawdzamy czy ciasto już się ścięło i można przewracać na druga stronę. Placuszki są bardzo słodkie, co oczywiście jest zasługą banana.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 49
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 152