Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy przepis na placuszki, w których nie ma żadnej mąki ani cukru, a smakują wyśmienicie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 108
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24251
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 108
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24251
Składniki
Jajka wybijamy do wyższej miseczki i dobrze rozbijamy trzepaczką. Na deseczce lub talerzu rozdrabniamy na miazgę banana- robię to widelcem. Jajka i banana łączymy ze sobą jeszcze ubijając trzepaczką. Można mikserem, ale do dwóch jajek po prostu nie chce mi się go wyciągać. Placuszki smażymy na małym ogniu, na rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą. W trakcie smażenia delikatnie podważamy widelcem brzegi i sprawdzamy czy ciasto już się ścięło i można przewracać na druga stronę. Placuszki są bardzo słodkie, co oczywiście jest zasługą banana.