Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, tanie i pyszne :) Można jeść bez dodatków bądź posypane cukrem pudrem lub ze śmietaną z cukrem i cynamonem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 786
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8133
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 357
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 786
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8133
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 357
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Składniki
1. Jajka długo ubijać z cukrem waniliowym. Dodać mąkę i mleko. Wyrobić ciasto. Konsystencja powinna być gęstej śmietany. W razie czego dodać mąki bądź mleka. 2. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jabłka dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać. 3. Smażyć na patelni, na małym ogniu, kilka minut z obu stron, podlewać delikatnie olejem, żeby się nie przypaliły. 4. Odsączać na ręczniku papierowym. 5. Udekorować dowolnie według upodobania.