Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest banalnie proste, łączymy wszystkie składniki i pieczemy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Jajko oraz cukier łączymy mikserem do uzyskania lekko puszystej masy. W oddzielnej miseczce łączy jogurt z łyżeczką proszku do pieczenia i czekamy do momentu powstania pęcherzyków powietrza. Następnie dodajemy jogurt do wcześniej ubitego cukru z jajkiem. Do tak powstałej masy dodajemy stopniowo mąkę, olej, cynamon oraz kakao. Mieszamy mikserem do połączenia składników. Tortownicę o śr. ok. 26 cm ( może być mniejsza wtedy ciasto będzie wyższe) smarujemy lekko masłem i obsypujemy drobnym cukrem. Przekładamy ciasto do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 30 min. przed wyjęciem wkładamy patyczek i sprawdzamy czy jest suchy. Wszystkie składniki na polewę łączymy razem w garnuszku i podgrzewamy do połączenia. Gdy ciasto jest jeszcze letnie zalewamy je przygotowaną letnią polewą i odstawiamy do lodówki, aby masa stężała. Smacznego.