Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser podobno pochodzi ze śląska ale w Wielkopolsce pojawia się często i smakuje równie dobrze:) Jest prosty, szybki i tani w przygotowaniu, dlatego warto go przygotować.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19997
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244607
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19997
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244607
Składniki
Żelatynę zalewamy wodą /ok. 1/4 szklanki/ i czekamy aż napęcznieje /ok.15 min/. Następnie podgrzewamy ale pilnujemy żeby jej nie zagotować. Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier a gdy się rozpuści dodajemy żółtka. Do dobrze ubitych jajek dodajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy płynną przestygniętą żelatynę i mieszamy. Przekładamy do pucharków i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.