Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser podobno pochodzi ze śląska ale w Wielkopolsce pojawia się często i smakuje równie dobrze:) Jest prosty, szybki i tani w przygotowaniu, dlatego warto go przygotować.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Żelatynę zalewamy wodą /ok. 1/4 szklanki/ i czekamy aż napęcznieje /ok.15 min/. Następnie podgrzewamy ale pilnujemy żeby jej nie zagotować. Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier a gdy się rozpuści dodajemy żółtka. Do dobrze ubitych jajek dodajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy płynną przestygniętą żelatynę i mieszamy. Przekładamy do pucharków i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.