Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser podobno pochodzi ze śląska ale w Wielkopolsce pojawia się często i smakuje równie dobrze:) Jest prosty, szybki i tani w przygotowaniu, dlatego warto go przygotować.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 61
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2530
Polecam.
Odsłon: 461
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 680
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 61
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2530
Polecam.
Odsłon: 461
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 680
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Składniki
Żelatynę zalewamy wodą /ok. 1/4 szklanki/ i czekamy aż napęcznieje /ok.15 min/. Następnie podgrzewamy ale pilnujemy żeby jej nie zagotować. Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier a gdy się rozpuści dodajemy żółtka. Do dobrze ubitych jajek dodajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy płynną przestygniętą żelatynę i mieszamy. Przekładamy do pucharków i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.