Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki deser, smakuje rewelacyjnie, pięknie wygląda
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Banany i pomarańczę wyszoruj bardzo dokładnie w wodzie.Banany obierz i przekrój wzdłuż na pół.
Wyciśnij sok z pomarańczy.
Na patelni rozgrzej masło, ułóż na niej banany i lekko zrumień je z obu stron. Przełóż delikatnie na talerz.
Sok z pomarańczy wlej na patelnię po smażonych bananach i przez chwilę gotuj. Sok musi się zredukować, dzięki temu powstanie gęsty maślano pomarańczowy sos.
Banany polej powstałym sosem. Obok ułóż gałkę lodów waniliowych. Udekoruj kwaśnymi owocami.
Z podanej porcji powstanie pyszny deser dla 2 osób.
Smacznego