Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki deser, smakuje rewelacyjnie, pięknie wygląda
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 195
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 195
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20831
Składniki
Banany i pomarańczę wyszoruj bardzo dokładnie w wodzie.Banany obierz i przekrój wzdłuż na pół.
Wyciśnij sok z pomarańczy.
Na patelni rozgrzej masło, ułóż na niej banany i lekko zrumień je z obu stron. Przełóż delikatnie na talerz.
Sok z pomarańczy wlej na patelnię po smażonych bananach i przez chwilę gotuj. Sok musi się zredukować, dzięki temu powstanie gęsty maślano pomarańczowy sos.
Banany polej powstałym sosem. Obok ułóż gałkę lodów waniliowych. Udekoruj kwaśnymi owocami.
Z podanej porcji powstanie pyszny deser dla 2 osób.
Smacznego