Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki deser, smakuje rewelacyjnie, pięknie wygląda
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1479
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 658
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1310
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1479
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 658
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1310
Składniki
Banany i pomarańczę wyszoruj bardzo dokładnie w wodzie.Banany obierz i przekrój wzdłuż na pół.
Wyciśnij sok z pomarańczy.
Na patelni rozgrzej masło, ułóż na niej banany i lekko zrumień je z obu stron. Przełóż delikatnie na talerz.
Sok z pomarańczy wlej na patelnię po smażonych bananach i przez chwilę gotuj. Sok musi się zredukować, dzięki temu powstanie gęsty maślano pomarańczowy sos.
Banany polej powstałym sosem. Obok ułóż gałkę lodów waniliowych. Udekoruj kwaśnymi owocami.
Z podanej porcji powstanie pyszny deser dla 2 osób.
Smacznego