Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki deser, smakuje rewelacyjnie, pięknie wygląda
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 329
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 325
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 166
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 102
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 329
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 325
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 166
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 102
Składniki
Banany i pomarańczę wyszoruj bardzo dokładnie w wodzie.Banany obierz i przekrój wzdłuż na pół.
Wyciśnij sok z pomarańczy.
Na patelni rozgrzej masło, ułóż na niej banany i lekko zrumień je z obu stron. Przełóż delikatnie na talerz.
Sok z pomarańczy wlej na patelnię po smażonych bananach i przez chwilę gotuj. Sok musi się zredukować, dzięki temu powstanie gęsty maślano pomarańczowy sos.
Banany polej powstałym sosem. Obok ułóż gałkę lodów waniliowych. Udekoruj kwaśnymi owocami.
Z podanej porcji powstanie pyszny deser dla 2 osób.
Smacznego