Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na malinki powoli dobiega końca więc nie mogło zabraknąć pysznego ciasta z tymi owocami Ptasie mleczko wyszło pychotka i do kawki na dziś będzie idealnym dopełnieniem ️ Na moje ciasto potrzebowałam Blaszka 25 cm Spód 200 g herbatników 100 g masła Masa śmietankowa 200 ml śmietanki kremówki 30 % Jeden serek typu Danio 150 gr 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Łyżeczka ekstraktu waniliowego Łyżeczka cukru Masa malinową 200 ml śmietanki kremówki 30 % Serek typy Danio 150 gr Opakowanie galaretki malinowej 100 ml wrzątku Dodatkowo malinki, 2 galaretki malinowe i 500 ml wrzątku Ciasteczka zmielić i połączyć z roztopionym masłem. Przesypać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,uformować spod i blaszkę włożyć do lodówki. Masa śmietankowa Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie. Do miski wlewam śmietanę,dodaje cukier i miksuję aż smiatana zgęstnieje. Następnie dodaje serek, ekstrakt waniliowy,miksuję i na sam koniec dodaje zimna żelatynę.Miksuje i masę przelewamy do formy. Formę wkładam na godzinę do lodówki. Masa malinowa Galaretkę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie I znów ubijamy śmietankę ,dodajemy serek ,na końcu zimna galaretkę i przelewamy do formy która wkładamy do lodówki. Dwie galaretki rozpuszczamy w wrzątku i czekamy aż wystygną. Na wierzch pianki układam malinki i wlewam odrobinę galaretki ,tak żeby owoce nie poszły się do góry. Formę wkładam na pół godziny do lodówki i po tym czasie wlewam resztę galaretki. Ciasto zostawiam w lodówce na całą noc. I można się delektować pysznym lekkimi ciastem Miłej niedzieli kochani a kto ma ochotę częstować się
Forma do ciasta
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 99
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 99
Składniki
Sezon na malinki powoli dobiega końca więc nie mogło zabraknąć pysznego ciasta z tymi owocami
Ptasie mleczko wyszło pychotka i do kawki na dziś będzie idealnym dopełnieniem ️
Na moje ciasto potrzebowałam
Blaszka 25 cm
Spód
200 g herbatników
100 g masła
Masa śmietankowa
200 ml śmietanki kremówki 30 %
Jeden serek typu Danio 150 gr
2 łyżeczki żelatyny
100 ml wrzątku
Łyżeczka ekstraktu waniliowego
Łyżeczka cukru
Masa malinową
200 ml śmietanki kremówki 30 %
Serek typy Danio 150 gr
Opakowanie galaretki malinowej
100 ml wrzątku
Dodatkowo malinki, 2 galaretki malinowe i 500 ml wrzątku
Ciasteczka zmielić i połączyć z roztopionym masłem.
Przesypać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,uformować spod i blaszkę włożyć do lodówki.
Masa śmietankowa
Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie.
Do miski wlewam śmietanę,dodaje cukier i miksuję aż smiatana zgęstnieje. Następnie dodaje serek, ekstrakt waniliowy,miksuję i na sam koniec dodaje zimna żelatynę.Miksuje i masę przelewamy do formy. Formę wkładam na godzinę do lodówki.
Masa malinowa
Galaretkę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie
I znów ubijamy śmietankę ,dodajemy serek ,na końcu zimna galaretkę i przelewamy do formy która wkładamy do lodówki.
Dwie galaretki rozpuszczamy w wrzątku i czekamy aż wystygną.
Na wierzch pianki układam malinki i wlewam odrobinę galaretki ,tak żeby owoce nie poszły się do góry.
Formę wkładam na pół godziny do lodówki i po tym czasie wlewam resztę galaretki.
Ciasto zostawiam w lodówce na całą noc.
I można się delektować pysznym lekkimi ciastem
Miłej niedzieli kochani a kto ma ochotę częstować się