Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy kilka kroków, aby uzyskać naprawdę doskonały przysmak! Aby wzmocnić orzeźwiający efekt deseru, zatop w galaretce sezonowe owoce: truskawki, jagody, maliny czy borówki.
Rozpuść owocowe galaretki we wrzątku, dokładnie rozmieszaj i odstaw do stężenia. Żelatynę lub przezroczystą galaretkę rozpuść we wskazanej ilości gorącej wody i także pozostaw do przestygnięcia.
Białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utrwal białka cukrem i dolej sok z cytryny. Piana z białek powinna być tak sztywna, że po odwróceniu miski do góry dnem, zawartość pozostaje nieruchomo. Następnie niewielkim strumieniem wlewaj tężejącą żelatynę do piany.
Foremkę o wymiarach 24 x 24 cm wyłóż folią spożywczą tak, aby brzegi folii wystawały poza brzegi foremki. Wylej masę białkową do blaszki i wyrównaj powierzchnię, a następnie wstaw do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmij foremkę z lodówki i wylej do niej tężejące galaretki. Schładzaj deser około 2-3 godzin. Po tym czasie wyjmij, pokrój równe kawałki i obtocz w wiórkach kokosowych.
Każdy z nas lubi takie lekkie i puchate ciasto,a najmłodszym najbardziej posm...
Odsłon: 7435
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 76
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587519
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 76
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587519
Składniki
Rozpuść owocowe galaretki we wrzątku, dokładnie rozmieszaj i odstaw do stężenia. Żelatynę lub przezroczystą galaretkę rozpuść we wskazanej ilości gorącej wody i także pozostaw do przestygnięcia.
Białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utrwal białka cukrem i dolej sok z cytryny. Piana z białek powinna być tak sztywna, że po odwróceniu miski do góry dnem, zawartość pozostaje nieruchomo. Następnie niewielkim strumieniem wlewaj tężejącą żelatynę do piany.
Foremkę o wymiarach 24 x 24 cm wyłóż folią spożywczą tak, aby brzegi folii wystawały poza brzegi foremki. Wylej masę białkową do blaszki i wyrównaj powierzchnię, a następnie wstaw do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmij foremkę z lodówki i wylej do niej tężejące galaretki. Schładzaj deser około 2-3 godzin. Po tym czasie wyjmij, pokrój równe kawałki i obtocz w wiórkach kokosowych.
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 150
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1410