Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi nie tylko dzieci ale i starsi. Do kremu można dodać więcej cukru, jeśli lubimy kremy bardziej słodkie. Ja daję tylko 1 łyżkę cukru pudru i przełożone ptysie dodatkowo oprószam cukrem pudrem.
W średnim garnku z grubym dnem, zagotować wodę z dodatkiem soli i masła.
Na gotującą się wodę, wsypywać mąkę i energicznie mieszać trzepaczką lub drewnianą łyżką, uważając by masa nie przywarła do dna. Kiedy zacznie odchodzić od ścianek garnka i stanie się szklista, zdejmujemy z ognia i studzimy.
Wbijać po jednym jajku i miksować aż połączy się z ciastem.
Tak przygotowaną masę przełożyć do rękawa cukierniczego z grubą, okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30 minut w tem. 200 stopni.
Zimne - przecinać na pół i nadziewać bitą śmietaną lub masą budyniową utartą z masłem.
Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodawać serek mascarpone.
Przełożone ptysie - oprószyć cukrem pudrem przy pomocy sitka.
Mini ptysie przygotowujemy z ciasta parzonego. Jak dokładnie przygotować cia...
Odsłon: 125
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 159
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 390
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 246
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4205
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 159
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 390
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 246
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4205
Składniki
W średnim garnku z grubym dnem, zagotować wodę z dodatkiem soli i masła. Na gotującą się wodę, wsypywać mąkę i energicznie mieszać trzepaczką lub drewnianą łyżką, uważając by masa nie przywarła do dna. Kiedy zacznie odchodzić od ścianek garnka i stanie się szklista, zdejmujemy z ognia i studzimy. Wbijać po jednym jajku i miksować aż połączy się z ciastem. Tak przygotowaną masę przełożyć do rękawa cukierniczego z grubą, okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w tem. 200 stopni. Zimne - przecinać na pół i nadziewać bitą śmietaną lub masą budyniową utartą z masłem.
Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodawać serek mascarpone. Przełożone ptysie - oprószyć cukrem pudrem przy pomocy sitka.
Przepisy Desery
Desery
Drożdżówki ze śliwkami
Desery
Jogurtowy zawrót głowy
Desery
Ciasto kokosowe
Desery
Ciasto trzy w jednym
Drożdżówki ze śliwkami
Puszyste i mięciutkie drożdżówki pełne śliwek i pysznej kruszonki
Odsłon: 8
Jogurtowy zawrót głowy
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdr...
Odsłon: 10