Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy fit deser, spróbuj
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326750
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12129
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326750
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12129
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17021
Składniki
Tapiokę namaczamy w mleku. Im dłużej moczymy, tym szybciej się gotuje. Gotujemy, cały czas mieszając. Można dodać przyprawy typu imbir, kardamon. Jeśli mleko się wygotuje to dolewamy wody, kulki muszą być przezroczyste. Rozlewamy budyń do pucharków. Suszone daktyle zalewamy wrzątkiem, 200g wody. Po jakimś czasie (u mnie po ok. godzinie) blendujemy daktyle wraz z wodą, dodajemy masło orzechowe i kakao. Powstały mus przelewamy na tapiokę. Desery dekorujemy brzoskwinią i borówkami bądź dowolnymi owocami, dżemem, musem owocowym. Schładzamy w lodówce albo jemy od razu po przyrządzeniu, smakuje na ciepło i na zimno.