Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy fit deser, spróbuj
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25020
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25020
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 131
Składniki
Tapiokę namaczamy w mleku. Im dłużej moczymy, tym szybciej się gotuje. Gotujemy, cały czas mieszając. Można dodać przyprawy typu imbir, kardamon. Jeśli mleko się wygotuje to dolewamy wody, kulki muszą być przezroczyste. Rozlewamy budyń do pucharków. Suszone daktyle zalewamy wrzątkiem, 200g wody. Po jakimś czasie (u mnie po ok. godzinie) blendujemy daktyle wraz z wodą, dodajemy masło orzechowe i kakao. Powstały mus przelewamy na tapiokę. Desery dekorujemy brzoskwinią i borówkami bądź dowolnymi owocami, dżemem, musem owocowym. Schładzamy w lodówce albo jemy od razu po przyrządzeniu, smakuje na ciepło i na zimno.