Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie ciasto, owoce, kruszonka, a do tego polewa z białej czekolady. Ciasto jest pyszne i proste w przygotowaniu. Ważne jest tylko, żeby dobrze ubić jajka, bo od tego zależy puszystość ciasta.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 144
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 144
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Składniki
Owoce umyć, truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Składniki na kruszonkę przełożyć do miski. Rozetrzeć w palcach, żeby powstała kruszonka.
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na jasną, puszystą masę. Ubijałam mikserem 10 minut. Następnie małym strumieniem dolewać olej, miksując na niższych obrotach miksera. Miksować tylko do czasu połączenia składników nie za długo. Masa powinna pozostać puszysta. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie, ale dokładnie łyżką.
Cześć ciasta przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do pozostałego ciasta dodać kakao i mleko. Wymieszać dokładnie łyżką i wyłożyć na jasne ciasto w formie kleksów.
Na cieście ułożyć owoce i posypać kruszonką. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 45 minut.
Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do rondelka. Dodać śmietankę i chwilę podgrzać. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Udekorować wystudzone ciasto.