Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
racuszki wychodzą bardzo pulchne, puszyste
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37372
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37372
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na gładki kogel mogel. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na zmianę wlewamy mleko, trochę mąki, mleko, trochę mąki. Gdy masa jest gładka, dodajemy do całości starte na dużych oczkach jabłko (jeśli jabłko jest bardzo soczyste odciskamy sok)
Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.
Na rozgrzany olej dajemy ciasto forując małe placuszki. Ogień nie może być za duży, by racuchy nie spaliły się, a w środku były surowe. Racuszki pięknie rosną, są pulchniutkie i bardzo smaczne.
Usmażone racuszki wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.