Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2597
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2597
Składniki
Przygotowujemy ciasto na spód;margarynę ucieramy z cukrem dodajemy jajka, maki wymieszane z proszkiem.Ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie wykładamy na blachę.Następnie masa serowa;do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy,,białka oddzielamy od żółtek,białka ubijamy na sztywno z1szklanka cukru,ubijamy też śmietanę.Do masy serowej utartej z cukrami dodajemy po 1 żółtku dalej budynie,pianę z białek,i śmietanę.Masę wylewamy na przygotowane ciasto,pieczemy ok.1,2godz.180st
Masy serowej po połączeniu ze pianą ,śmietaną będzie dość dużo radzę więc użyć dużej miski. Przepis jest na dużą blachę.Po 1godz pieczenia sernik przykryłam folią aluminiową.