Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z sosem malinowym.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3801
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3801
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (cukier wsypywać porcjami). Gdy powstanie gęsty kogel-mogel, stopniowo, stale miksując, dodać miękkie masło, następnie budyń i dwukrotnie zmielony ser.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Połączyć z masą żółtkową (za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki). Wrzucić rodzynki i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do prostokątnej formy – wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (wymiary 24 cm x 35 cm). Piec przez minimum 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Podawać na zimno z ciepłym sosem malinowym – jagody wystarczy rozmrozić, podgrzać z cukrem, zmiksować i przetrzeć przez sito.