Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z płatkami owsianymi zamiast tradycyjnej mąki oraz jabłkami smażonymi z miodem, rumiane, słodkie, chrupiące.
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1658
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 52
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1658
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 52
Składniki
1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem, dodajemy łyżkę miodu i gotujemy na małym ogniu aż płatki całkowicie wchłoną mleko, odstawiamy do ostudzenia. 2. Jabłka myjemy, kroimy w plastry i wykrawamy gniazda nasienne i oprószamy cynamonem. 3.Pozostały miód wkładamy na patelnię, wrzucamy jabłka i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty często mieszając.
4. Do płatków owsianych dodajemy żółtko, białko ubijamy na pianę , łączymy płatki z pianą , delikatnie mieszajmy. 5. Rozgrzewamy olej na patelni, łyżką nakładamy masę na patelnię formując racuchy, smażymy po 1 minucie z każdej strony. 6. Gotowe racuchy odsączamy z tłuszczu na kuchennym ręczniku papierowym. Podajemy racuchy z jabłkami polane miodem, ja podałam posypane bazylią. Smacznego!