Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy owsiane z jabłkami

Racuchy owsiane z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1185

Dodano:

Odsłon: 7616

Racuchy z płatkami owsianymi zamiast tradycyjnej mąki oraz jabłkami smażonymi z miodem, rumiane, słodkie, chrupiące.

Składniki

  • Płatki owsiane 100g
  • Mleko 1 szklanka
  • Miód pszczeli 3 łyżki
  • Jabłko 2 szt
  • Jajko 1 szt
  • Olej roślinny kilka łyżek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy owsiane z jabłkami

Przygotowanie

  1. 1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem, dodajemy łyżkę miodu i gotujemy na małym ogniu aż płatki całkowicie wchłoną mleko, odstawiamy do ostudzenia.
    2. Jabłka myjemy, kroimy w plastry i wykrawamy gniazda nasienne i oprószamy cynamonem.
    3.Pozostały miód wkładamy na patelnię, wrzucamy jabłka i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty często mieszając.

  2. 4. Do płatków owsianych dodajemy żółtko, białko ubijamy na pianę , łączymy płatki z pianą , delikatnie mieszajmy.
    5. Rozgrzewamy olej na patelni, łyżką nakładamy masę na patelnię formując racuchy, smażymy po 1 minucie z każdej strony.
    6. Gotowe racuchy odsączamy z tłuszczu na kuchennym ręczniku papierowym. Podajemy racuchy z jabłkami polane miodem, ja podałam posypane bazylią.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 27 stycznia 2018 Mniej miodu i "słodkość" dla "słodziaków". Fajny przepis - zabieram. Ale narobiłaś apatytu. Trzeba zrobić na jutrzejszy deser. Dziękuję.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń