Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub deser. Tarta gruszka dodana do ciasta sprawia, że są wilgotne i aromatyczne w środku.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 535
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 535
Składniki
1. Gruszki zetrzyj na dużych oczkach na tarce, odjcisnij sok jeśli są badrzo soczyste.
2. Dodaj jajko i mąkę, proszek, skórkę z cytryny i cukier waniliowy.
3. Wymieszaj na gładkie ciasto.
4 . Na średnio rozgrzaną patelnię nakładaj za pomocą łyżki porcję ciasta i smaż małe placuszki. Z podanych składników wyszło sześć szt.
5. Odsącz na ręczniku papierowym jeśli to konieczne. Polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą.
6. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem jeśli lubisz i dodaj jeśli masz listki melisy lub mięty.