Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub deser. Tarta gruszka dodana do ciasta sprawia, że są wilgotne i aromatyczne w środku.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
1. Gruszki zetrzyj na dużych oczkach na tarce, odjcisnij sok jeśli są badrzo soczyste.
2. Dodaj jajko i mąkę, proszek, skórkę z cytryny i cukier waniliowy.
3. Wymieszaj na gładkie ciasto.
4 . Na średnio rozgrzaną patelnię nakładaj za pomocą łyżki porcję ciasta i smaż małe placuszki. Z podanych składników wyszło sześć szt.
5. Odsącz na ręczniku papierowym jeśli to konieczne. Polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą.
6. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem jeśli lubisz i dodaj jeśli masz listki melisy lub mięty.