Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub deser. Tarta gruszka dodana do ciasta sprawia, że są wilgotne i aromatyczne w środku.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 320
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25276
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 320
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25276
Składniki
1. Gruszki zetrzyj na dużych oczkach na tarce, odjcisnij sok jeśli są badrzo soczyste.
2. Dodaj jajko i mąkę, proszek, skórkę z cytryny i cukier waniliowy.
3. Wymieszaj na gładkie ciasto.
4 . Na średnio rozgrzaną patelnię nakładaj za pomocą łyżki porcję ciasta i smaż małe placuszki. Z podanych składników wyszło sześć szt.
5. Odsącz na ręczniku papierowym jeśli to konieczne. Polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą.
6. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem jeśli lubisz i dodaj jeśli masz listki melisy lub mięty.